2023.05.11. Pannónia ring

Sziasztok!

Ismét elkezdődött egy új verseny szezon, ugyan nekem egy kicsit később, mert volt egy váll műtétem és a rehabilitáció belenyúlt  a szezon kezdésbe, de szerencsére már tudok motorozni.

Az első „bemelegítő” pályanapot április 19-én a Pannónián sajnos elmosta az eső, így ott nem tudtam motorozni, de a május 11-ei szintén a Pannónia ringen rendezett versenyen már részt tudtam venni. Kicsit felhős reggelre ébredtünk, de már nem esett, és száraz volt a pálya.

Az első felmenetel izgalommal teli volt, hiszen körülbelül fél éve ültem motoron utoljára, és még az idő is hűvös volt és fogalmam sem volt, hogy fog működni a vállam. Felvettem a sisakot. kigurultam a boxutca kijáratig és ahogy elkezdtem gyorsítani azonnal otthon éreztem magam. Az első pár kanyar kicsit döcögősen ment, de aztán egyre biztosabb lettem, az első nap végére egész elfogadható időt sikerült motoroznom.

A következő időmérőn 2:09:09 -et tudtam futni, ami jelentősen elmaradt a tavalyi pályacsúcsomtól, de akkor ezzel is elégedett voltam. Ezzel az idővel a 10. rajtkockát sikerült megszereznem. Az utolsó szabadedzésen 2:08:03 lett az időm, de ez már nem számított bele a rajtba, de némi reményt adott , hogy lesz ez még jobb is.

A futam előtti ebédidőben az étterembe beszélgettünk a barátokkal, pályatársakkal, hozzá teszem nem szoktam ilyenkor csak pár falatot, gyümölcsöt enni, hogy a versenyen ne jóllakottan motorozzak, de most gondoltam van idő rá, az ebéd közben annyira beszélgettünk, hogy észre se vettem mennyi az idő, akkor szóltak rám, hogy 13:55 van és a 600-asok versenye 14.00 -kor indul és ha részt szeretnék venni akkor sietnem kellene. Azt a rohanást, ami ez után következett…  Még jó, hogy jöttek segíteni, egyikük a motoromat tankolta meg, a másik a sisakot tisztította, én meg kapkodtam fel a ruhámat, csizmámat (még jó hogy voltam katona 😊), szerintem ilyen gyorsan még sosem öltöztem fel. Szóval elég felfokozott idegállapotban és főleg teli gyomorral sikerült felállnom a rajtra, utolsóként hagyva el a boxutcát. Próbáltam megnyugodni, és a feladatra koncentrálni, ez sikerült is hiszen az éles rajtot követően (10.rajtkocka) az ötödik helyen fordultam az egyes kanyarban. A rajt közben az előttem lévő sorból rajtoló motoros mellett elmenve, az gyorsítás közben nekem jött és beszorította a lábam a két motor közé, de én gyorsabb voltam, így csak pillanatra értünk össze, és szerencsére nem hátráltatott az előzésben.

A második kört megkezdve a célegyenes végén az előttem lévő versenyző blokkja felrobbant, amitől egy hatalmas füstfelhő keletkezett előttem, ezen kellett átmennem, pillanatok alatt fordult meg a fejemben egy csomó olyan gondolat, ha kiérek a füstből vajon lesz-e olajfolt? Elesett-e vagy megállt-e a motoros előttem? Átmegyek-e rajta vagy sem? Ezért lassítottam picit ,de aztán eszembe jutott, hogy a hátam mögött is nagyon jönnek,  nem tudtam ők mit láthattak, hogy továbbhajtott-e az előttem motorozó és akkor ők is húzzák neki. Szerencsésen elkerültük a bajt, de következő kanyarnál szintén belefutottam egy füstfelhőbe, így ismét elcsuktam a gázt, nem bíztam már abban, hogy a motoros előttem tovább ment, vagy sikerült- félre állnia, ez utóbbi következett be, és ezt kihasználva a hátam mögött motorozó két motoros meglátta a lehetőséget és megelőzött. Ezzel a hatodik helyre estem vissza, az utolsó kanyarban az egyiküket sikerült visszaelőzni, és így az ötödik helyen végeztem.

Izgalmas verseny volt, és elégedett voltam a motorral is és a vállam is bírta, számomra tökéletes kezdés volt az idényre. Másnapra egy német szervező hirdetett pályanapot, amin ott maradtam, de sajnos az idő nem volt kegyes, eleredt az eső, így azon nem tudtam részt venni.

Nagyon várom a következő pályanapot szintén itt a Pannónia ringen, remélem az is ilyen jól fog sikerülni!

Olvassátok továbbra is az oldalamat!

Köszönöm!